Heerlijke winterkorst: Rommelpot
Naar het recept van mijn moeder.
Benodigdheden:
- Aardappels
- Bietjes
- Ei
- Ui
- dobbelsteentjes vetspek
- Andijvie
Kook de aardappels en Bietjes gaar.
Snijd de bietjes in kleine blokjes
Stamp dit tot een mooie rode stamppot.
Versnipper een blanke ui.
Snijd een paar hardgekookte eieren in stukjes.
Roer dit door de aardappel en bieten stamppot
Bak de spekjes uit, net zo hard als jezelf lekker vindt.
Roer de spekjes en een beetje van het spekvet door de stamppot, let op, niet te veel vet, maar net genoeg om de stamppot lekker smeuïg te maken.
Als laatste roer je voorzichtig hier rauwe andijvie doorheen.
Klaar is de Rommelpot
Voeg eventueel op het bordt wat zout toe.
De volgende dag is het ook lekker op een boterham 😉
Eet smakelijk.