Hoe vaak hebben wij tortilla vellen gekregen?
Heel veel. Wat moet je er mee? Lees hier de mooie tips, die onderling werden uitgewisseld.
TIP 1 Tortilla Guatemala
Tortilla 5 á 6 min. knapperig bakken in de airfryer of zonder boter in de koekenpan.
Guatemala als dip.
Wat je nodig hebt voor verse Guatemala:
2 avocado’s
1 tomaat
1 limoen
1 sjalot
1 rode peper (zonder de zaadjes)
1 teen knoflook
Maak alles fijn met een blender of staafmixer.
Lekker en gezond zonder fouten vetten of zout.
Eet smakelijk en dip ze.
TIP 2 Wrap pizza,
Tortilla insmeren met crème fraise of tomatensaus beetje kaas en beleg naar smaak. Even oven 160 graden en ongeveer 6 min bakken
TIP 3 Invriezen
Je kunt ze ook per twee prima invriezen, zo heb ik het gedaan. Omdat ik in mijn eentje ben, pak ik een zakje uit de vriezer en laat het gedurende de middag ontdooien. Wat erg lekker is om bij de supermarkt kipcorn te kopen, een beetje sla, komkommer, soms paprika een uitje en dan een honing mosterd sausje erover heen doen zalig. Andere groenten of vlees kan natuurlijk ook.
TIP 4 Grillen
Ik doe ze tussen de gril met kaas uitje tomaatje knoflook en loempia saus.
Even dubbel en we hebben lekkere knapperige tosti’s
Je kan er ook gerookte zalm met ruccola sla en paturain op doen en dan oprollen daarna in stukjes snijden en als borrelhapje eten
TIP 5 Voor feestjes
Klein beetje mayonaise op de wrap smeren, ijsbergsla en een Dun gebakken omelet. Dan oprollen en door 2 snijden.
Of als je visite krijgt insmeren jet kruidenkaas en gelegen met plakjes kipfilet en ijsbergsla. Strak oprollen en dan in plakjes snijden.
TIP 6 Met spiegelei
Restjes kipfilet bakken, tomaat erbij bakken, aoili bakken. Een spiegelei en wat plakjes Kaas op de wrap. Of gehakt met kruiden, sla paprika en tomaat en zo’n taco saus. Of gebakken kipfilet met champignons en ei en sla en crème freche. Of kruidenkaas zalm en sla. Maar zalm en kipfilet zijn jammer genoeg ook super duur. Maar wel als het kan super lekker!